Advanced Consulting Program

Mari belajar daripada pengalaman bagaimana ABS berkembang kepada puluhan syarikat.

Pengambilan peserta untuk program ini hanya dilakukan sekali setahun sahaja.

Dapatkan Akses ▹

Bukan semua bisnes berjaya berkembang...

Banyak bisnes yang gagal dalam tahun pertama ia bermula.

Bisnes-bisnes yang berjaya bertahan selepas setahun bermula akan mengalami cabaran besar untuk berkembang.

Mengembangkan bisnes tentunya lebih sukar dari memulakan bisnes. Jika kita berjaya memulakan bisnes, belum tentu kita berjaya mengembangkan bisnes.

Ilmu dan kemahiran memulakan bisnes tentunya tidak sama dengan ilmu mengembangkan bisnes.

ABS memulakan bisnes pada tahun 2013. Sehingga sekarang kumpulan bisnes ABS telah berkembang kepada puluhan anak syarikat. Telah banyak perkara yang ABS telah lalui untuk berkembang sehingga ke tahap ini.

Daripada ilmu dan pengalaman yang ABS telah lalui, kami mahu menggunakannya untuk membantu lebih ramai usahawan lain untuk berkembang.

Advanced Consulting Program program adalah medium yang akan kami gunakan untuk menyempurnakan hasrat ini.

 

Latihan untuk 'scan' bisnes

Panduan untuk 'scan' bisnes yang anda lakukan sekarang. Apa yang sedang berlaku dalam bisnes anda sebenarnya. Anda mungkin akan terkejut apabila anda dapat lihat sesuatu yang tidak dapat anda lihat dalam bisnes anda sendiri sebelum ini, walaupun ia berada di hadapan mata anda.

1-on-1 Coaching

Peserta program ini akan mendapat coaching 1-on-1 bagi setiap teras dalam bisnes. Peserta akan melalui 5 kali sesi.

"Menjalankan bisnes perlu melihat kepada 'big picture' dan juga kepada sekecil-kecil perkara. Adakah kita tahu siapakah pelanggan yang paling banyak memasukkan duit ke dalam syarikat kita? Adakah kita tahu inisiatif manakah yang paling merugikan untuk kita cepat-cepat hentikan? Jika kita tidak tahu, bagaimana kita kata kita mahu mengembangkan bisnes?"

Jaffa Sany - Chairman, ABS Holdings

"Bisnes tidak berkembang kerana pekerja yang ada sekarang tidak buat kerja betul-betul. Benarkah begitu? Atau kita yang tidak pandai menjelaskan apakah tugas sebenar yang mereka kena lakukan. "

Zusuff Kan - CEO, ABS Business Consulting

Apakah yang peserta akan lalui...

#1 - Video penerangan

Setiap peserta diwajibkan untuk menonton video penerangan apakah 5 teras utama untuk mengembangkan bisnes dan bagaimana mengaplikasikannya dalam bisnes.

#2 - Latihan di rumah

Setelah tuan menonton video penerangan 5 teras utama, tuan akan diberikan beberapa latihan dan kerja rumah untuk disiapkan sebelum tuan akan 'dibedah siasat' dalam sesi 1-on-1 bersama kami.

#3 - Sesi 1-on1

Sesi ini akan dilakukan sebanyak 5 kali dengan coach yang berbeza. Setiap sesi akan berlangsung selama 1 jam. Bagi setiap sesi, hanya satu topik teras utama yang menjadi fokus. Setelah melalui 5 sesi, lengkaplah 5 teras yang perlu anda berikan perhatian untuk kembangkan bisnes.

Pengambilan untuk penyertaan program ini hanya dilakukan sekali sahaja setahun.

Dapatkan Akses▹

014 337 3752

Sebarang pertanyaan, hubungi nombor di atas.